Vastasyntyneen kuvaus

Vastasyntyneen kuvaus ja syntymän ikuistaminen valokuvaajan kanssa antaa koko perheelle mahdollisuuden keskittyä tärkeimpään – toisiinsa. Synnytyskumppani saa elää ja kokea itse syntymän ilman häiriötä. Mikä tärkeintä, myös hän pääsee osaksi tapahtumaa.

Erään perheen mietteitä syntymäkuvauskokemuksestaan.

Esikoisen ensihetket ja niiden ikuistaminen valokuviin

Synnytystapahtumien valokuvaaminen ”ulkopuolisen” henkilön toimesta tuntui aluksi tulevasta äidistä oudolta ajatukselta. Mitä synnytyksessä oikeasti tapahtuu? Voiko siitä saada kauniita kuvia? Oma järkkäri oli kuitenkin pakattu sairaalakassiin ja valokuvaus synnytyssalissa ajateltu tulevan isän kontolle. Valokuvatessa tapahtumia katselee kuitenkin linssin läpi ja jotain hetkestä jää elämättä täysillä mukana. Esimerkiksi oman vauvan peseminen ensi kertaa tuntui huomattavasti tärkeämmältä kuin hetken ikuistaminen kameralla. Niinpä päädyimme ammattilaisen apuun näinkin yksityisellä hetkellä!

Synnytys käynnistyi kiireisinä Pääsiäisen pyhinä. Kun viimein saimme luvan mennä näytille Kätilöopiston sairaalaan, selvisi että tapahtumat olivatkin edenneet hyvin vauhdikkaasti. Meidät kärrättiin suoraan synnytyssaliin! Sairaalakassi kameroineen jäi hötäkässä auton takaluukkuun. Onneksi olimme ehtineet hätäisesti tiedottamaan Erikaa sairaalanäyttäytymisestä. Kun synnytys ja kiireiset kivunlievitystoimenpiteet etenivät rytinällä, meiltä jäi vahvistusviesti tapahtumien käänteistä laittamatta. Kätilöopistolle tuli sulku – kaikki resurssit olivat käytössä, uusia synnyttäjiä ei otettu ja kätilömme juoksenteli useamman synnytyssalin välillä. Tässä rytäkässä oveen koputettiin: ”Onko täällä perhe L.? Täällä on teille joku valokuvaaja”. Emme olleet ehtineet informoida kätilöämme koko kuvausasiasta, mutta tästä ei onneksi koitunut ongelmia. Valokuvaus synnytyksen aikana tuntui H-hetkinä ainoastaan hyvältä ajatukselta! Mikäli sovittua kuvaussessiota ei olisi ollut, kaikki kuvat synnytyssalista ja ensi hetkistä olisivat jääneet saamatta. Kameramme oli autossa ja puolisoa tarvittiin enemmän henkiseksi tueksi kuin kameran varteen.

Pienen prinsessamme ensi hetket tallentuivat kuviksi juuri niin tunteen täyteisinä kuin nuo hetket koettiin. Kuvia ei voi vielä useammankaan katselukerran jälkeen selailla liikuttumatta. Mahtavaa oli lisäksi että näiden tärkeiden hetkien ikuistamisesta ei tarvinnut itse stressata lainkaan. Kuvakokonaisuus yllätti meidät todella positiivisesti ja olemme Erikalle erittäin kiitollisia omasta panoksestaan meidän perheen tärkeimpinä hetkinä <3. Ensimmäinen perhepotrettikin saatiin lähetettyä isomummoille heti ensi päivien aikana postin sähköisen korttipalvelun kautta! Ensihetkien kuvaus oli hieno kokemus kaiken kaikkiaan, suosittelemme rohkeasti tarttumaan tilaisuuteen!

Prinsessan onnelliset vanhemmat

  • All

Newborn Princess

001_vastasyntyt 002_vastasyntynyt 003_vastasyntynyt 005_vastasyntynyt 019_vastasyntynyt 022_vastasyntynyt 031_vastasyntynyt 039_vastasyntynyt 045_vastasyntynyt 047_vastasyntynyt 051_vastasyntynyt 053_vastasyntynyt 056_vastasyntynyt 057_vastasyntynyt

Newborn Princess